Uzlíčky z kapusty plněné
35 min.
Ingredience
- 200gramůKrůtí prsa
- 50gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2špetkySůl
- 10gramůZázvor celý
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaKari koření
- 2kusyCibulka jarní
- 4kusyKapusta hlávková
- 1litrVoda pitná
- 10gramůPažitka
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
14 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
20 g
Cukr
729 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná krůtí prsa pokrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Rozmixujeme na kaši. Krevety nasekáme na kousky a přidáme ke krůtím prsům do mixéru. Dále k nim přidáme žloutek a vše umixujeme na hladkou směs. Směs osolíme a přidáme k ní jemně nastrouhaný zázvor. Přilijeme sójovou omáčku a posypeme kari kořením.
- 2Dvě jarní cibulky oloupeme a pokrájíme na tenčí kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a kolečka cibule na něj vhodíme a orestujeme. Osmaženou cibuli necháme vychladnout a vmícháme do hmoty z krůtího masa.
- 3Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme k varu a pak s ní spaříme 4 kapustové listy. Spařené listy kapusty rozložíme na stole a masovou hmotu rozdělíme na 4 díly. Na každý list kapusty dáme jeden díl mixované hmoty. Z listů vytvoříme uzlíčky, které pevně svážeme stonky pažitky. Vložíme do vývaru a vaříme 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.