Vafle s celerem
37 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 4gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 120mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 10gramůTuk
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůBazalka
- 200gramůBrambory
- 200gramůCeler bulvový
- 150mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, sůl, pivo a vyšleháme těsto na vafle. V pánvi rozpustíme máslo, oloupané brambory a očištěný celer nastrouháme nahrubo, přidáme do pánve k máslu, přisypeme posekanou bazalku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru, podusíme asi 7 minut a odstavíme. Vaflovač potřeme tukem a upečeme postupně křupavé vafle. Ty ještě teplé rozdělíme na talířky, doplníme celerovou směsí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.