Vafle s cibulovým krémem
35 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůStrouhanka
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100mililitrůMléko - podmáslí
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150gramůCibule
- 150gramůCibulka jarní
- 100mililitrůRajčatová šťáva
- 150gramůZakysaná smetana
- 50gramůHořčice
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 10gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
44 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme máslo, vejce, mouku, strouhanku, prášek do pečiva, sůl, pepř přilijeme podmáslí a vypracujeme hladké těsto na vafle.
- 2Vaflovač potřeme tukem a postupně v něm pečeme křupavé vafle.
- 3Cibuli s jarní cibulkou nakrájíme nadrobno, vložíme do pánve s troškou oleje, orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme rajčatovou šťávou, přidáme hořčici a smetanu. Promícháme a prohřejeme.
- 4Vafle rozdělíme na talířky, doplníme cibulkovým krémem a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.