Vafle s hermelínem
30 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 75gramůMouka žitná celozrnná
- 75gramůMouka pšeničná celozrnná
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100mililitrůMléko - podmáslí
- 20mililitrůLikér zázvorový
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůSedlčanský hermelín pikantní
- 60gramůŠalotka
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 80mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3gramyKmín drcený
- 10gramůTuk
- 15gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
984 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř, přilijeme podmáslí, zakápneme likérem, přidáme máslo a vejce. Promícháme a vypracujeme těsto na vafle.
- 2Vaflovač potřeme tukem a z těsta upečeme postupně křupavé vafle.
- 3Do misky dáme lžíci másla, hermelín, sůl, pepř, nadrobno nakrájenou šalotku, trošku kmínu, mleté papriky, zalijeme pivem a šťouchadlem vše rozmačkáme a promícháme.
- 4Vafle potřeme sýrovou pomazánkou, rozdělíme na talíře a podáváme. Na talířích posypeme posekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.