Vafle s houbami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
37 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, pažitku posekáme. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, houby a podusíme asi 15 minut. Nakonec vmícháme jedno rozkvedlané vejce, osolíme, opepříme, necháme vejce ztuhnout a odstavíme.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli, přilijeme podmáslí, přidáme máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto na vafle.
  • 3
    Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky, doplníme houbovou směsí, posypeme pažitkou a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.