Vafle s houbami
45 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100mililitrůMléko - podmáslí
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 50gramůCibule
- 150gramůHouby čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 10gramůTuk
- 15gramůPažitka
- 150gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
37 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, pažitku posekáme. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, houby a podusíme asi 15 minut. Nakonec vmícháme jedno rozkvedlané vejce, osolíme, opepříme, necháme vejce ztuhnout a odstavíme.
- 2Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli, přilijeme podmáslí, přidáme máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto na vafle.
- 3Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky, doplníme houbovou směsí, posypeme pažitkou a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.