Vafle s kuřecím masem a pórkem
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaKari koření
- 1kusVejce slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Příprava masa
- 400gramůKuřecí maso vařené
- 2decilitryOmáčka rajčatová
- 60gramůPórek
- 30gramůKopr čerstvý
- 1kusPaprika zelená
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej dýňový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
41 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Příprava masa: Maso nakrájíme na nudličky, bez kůže, do pánve nalijeme olej, rozpálíme a přisypeme připravené maso, na tenké proužky nakrájenou zelenou papriku a opékáme 5 minut, přidáme rajčatovou omáčku, nakrájený pórek a dusíme ještě 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem, stáhneme z ohně a maso udržujeme teplé k dalšímu použití.
- 2Těsto: Hladkou mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do vhodné kuchyňské nádoby, přidáme vejce, přilijeme mléko, podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, kari kořením, přidáme dvě lžíce oleje a suroviny vyšleháme na hladké těsto, které odložíme na 5 minut odpočinout.
- 3Vaflovou formu potřeme trochou oleje, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta a vafli opékáme dozlatova. Pečeme až do skončení těsta, opečené vafle udržujeme teplé.
- 4Vafle rozdělíme na talíře, na každou položíme připravené maso, posypeme nasekaným koprem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.