Vafle s kuřecím masem a pórkem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
41 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava masa: Maso nakrájíme na nudličky, bez kůže, do pánve nalijeme olej, rozpálíme a přisypeme připravené maso, na tenké proužky nakrájenou zelenou papriku a opékáme 5 minut, přidáme rajčatovou omáčku, nakrájený pórek a dusíme ještě 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem, stáhneme z ohně a maso udržujeme teplé k dalšímu použití.
  • 2
    Těsto: Hladkou mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do vhodné kuchyňské nádoby, přidáme vejce, přilijeme mléko, podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, kari kořením, přidáme dvě lžíce oleje a suroviny vyšleháme na hladké těsto, které odložíme na 5 minut odpočinout.
  • 3
    Vaflovou formu potřeme trochou oleje, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta a vafli opékáme dozlatova. Pečeme až do skončení těsta, opečené vafle udržujeme teplé.
  • 4
    Vafle rozdělíme na talíře, na každou položíme připravené maso, posypeme nasekaným koprem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.