Vafle s tuňákem
40 min.
Ingredience
- 4decilitryMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Příprava tuňáka
- 400gramůTuňák v oleji
- 100gramůCibulka jarní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
40 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
555 mg
Postup přípravy
- 1Tuňáka vybereme z konzervy, nakrájíme na malé kousky, necháme okapat, vložíme do vhodné nádoby, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, podle chutě osolíme, opepříme, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávu, zamícháme a odložíme do ledničky.
- 2Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, promícháme, přidáme sůl, teplé máslo, nasekanou petrželovou nať, vejce, nakonec vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladké těsto. Misku s těstem přikryjeme, necháme 5 minut odpočinout.
- 3Vaflovou formu dobře vymažeme olejem, rozehřejeme a naběračkou vlijeme dostatečné množství těsta. Vafli opečeme. V pečení pokračujeme, dokud máme těsto.
- 4Hotové vafle pokládáme na talíře, přidáme připraveného tuňáka a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.