Vafle s tuňákem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
40 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
555 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuňáka vybereme z konzervy, nakrájíme na malé kousky, necháme okapat, vložíme do vhodné nádoby, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, podle chutě osolíme, opepříme, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávu, zamícháme a odložíme do ledničky.
  • 2
    Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, promícháme, přidáme sůl, teplé máslo, nasekanou petrželovou nať, vejce, nakonec vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladké těsto. Misku s těstem přikryjeme, necháme 5 minut odpočinout.
  • 3
    Vaflovou formu dobře vymažeme olejem, rozehřejeme a naběračkou vlijeme dostatečné množství těsta. Vafli opečeme. V pečení pokračujeme, dokud máme těsto.
  • 4
    Hotové vafle pokládáme na talíře, přidáme připraveného tuňáka a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.