Vafle se slaninou
30 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 10gramůTuk
- 100gramůAnglická slanina
- 120gramůMáslo pomazánkové s pažitkou a koprem
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, nastrouháme a vymačkáme z nich vodu. Přidáme mouku, vejce, přilijeme pivo, osolíme a opepříme. Vypracujeme těsto na vafle. Anglickou slaninu nakrájíme na slabé proužky a přimícháme do těsta.
- 2Vaflovač potřeme tukem a pečeme postupně křupavé vafle. Rozdělíme je na talíře a ještě teplé podáváme. Výborně chutnají s pomazánkovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.