Vafle se smetanou a vejci
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 0,5špetkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Míchaná vejce
- 50gramůCibulka jarní
- 6kusůVejce slepičí
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1107 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
69 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těsto: Máslo v malé pánvičce roztopíme a necháme vychladnout. Do misky vysypeme mouku, kypřící prášek, posypeme solí a promícháme. Potom rozklepneme vejce, vlijeme rozpuštěné máslo, mléko a šlehačem šleháme tak dlouho, aby nám ze surovin vzniklo hladké těsto, které přikryté dáme odležet na 5 minut.
- 2Vaflovou formu mírně potřeme olejem, zahřejeme a naběračkou nalijeme připravené těsto a vafli pečeme dozlatova. V pečení pokračujeme do spotřebování všeho těsta v misce a hotové vafle udržujeme teplé.
- 3Míchaná vejce: Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme, opepříme a vylijeme na pánev s rozpáleným olejem. Vařečkou zamícháme, necháme je trochu ztuhnout a hned zalijeme smetanou. Na středně silném ohni mícháme vejce se smetanou, tak dlouho, aby se smetana zahřála. Přidáme drobně nakrájenou jarní cibulku a ještě necháme na ohni, ale nesmíme vejce vysušit, musejí zůstat vláčná.
- 4Teplé vafle podle porcí rozdělíme na talíře, na každou položíme připravená vejce, posypeme nasekanou petrželovou natí a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.