Vaječná omeleta s petrželí a zeleninou
20 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůCibulka jarní
- 70gramůPaprika červená
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Olej rozpálíme a krátce na něm zeleninu osmahneme. Vejce rozšleháme, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. Petrželku nasekáme na jemné kousky.
- 2Na rozpálenou pánev s olejem nalijeme vždy čtvrtinu vaječné směsi, posypeme čtvrtinou sekané petrželky, osmahneme do zezlátnutí, poté na pánvi srolujeme a opékáme do zezlátnutí. Tímto způsobem připravíme čtyři omelety, která následně servírujeme s osmaženou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.