Vaječná paštika s čočkou

77 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2106 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
225 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Formu srnčího hřbetu vytřeme máslem.
  • 2
    Očištěnou šalotku a stroužek česneku pokrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, pak ho téměř všechno odlijeme (kromě 1 líce) do sklenice a necháme vychladnout. Cibuli s česnekem zpěníme v té samé pánvi na zbytku másla. Pak pánev odstavíme z plotny a necháme cibuli vychladnout. Z omytých snítek tymiánu a petrželky otrháme drobné lístky, které pokrájíme nadrobno. Omyté stonky řapíkatého celeru nakrájíme na malé kostičky.
  • 3
    Uvařenou čočku v míse promícháme s posekanými loupanými mandlemi, piniovými oříšky, s vychladlým máslem, s cibulkou, česnekem, bylinkami, celerem, přidáme rozmačkaná konzervovaná rajčata, 4 mírně rozšlehaná vejce, sůl, pepř a vše v míse promícháme.
  • 4
    Vaječno - čočkovou směs dáme do formy, zarovnáme ji, zakryjeme alobalem a vložíme do středu předehřáté trouby. Paštiku pečeme přibližně 45-55 minut dozlatova.
  • 5
    Upečenou paštiku necháme vychladnout, pak ji nakrájíme na porce a podáváme s čerstvým křupavým pečivem. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.