Vaječná paštika s čočkou
77 min.
Ingredience
- Na vytření formy
- Paštika
- 400gramůČočka vařená
- 1kusŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceTymián čerstvý
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 2kusyCeler řapíkatý
- 60gramůMandle
- 20gramůOříšky piniové
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl mořská
- 2špetkyPepř cayenský
- 4kusyPečivo pšeničné jemné máslové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2106 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
225 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Formu srnčího hřbetu vytřeme máslem.
- 2Očištěnou šalotku a stroužek česneku pokrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, pak ho téměř všechno odlijeme (kromě 1 líce) do sklenice a necháme vychladnout. Cibuli s česnekem zpěníme v té samé pánvi na zbytku másla. Pak pánev odstavíme z plotny a necháme cibuli vychladnout. Z omytých snítek tymiánu a petrželky otrháme drobné lístky, které pokrájíme nadrobno. Omyté stonky řapíkatého celeru nakrájíme na malé kostičky.
- 3Uvařenou čočku v míse promícháme s posekanými loupanými mandlemi, piniovými oříšky, s vychladlým máslem, s cibulkou, česnekem, bylinkami, celerem, přidáme rozmačkaná konzervovaná rajčata, 4 mírně rozšlehaná vejce, sůl, pepř a vše v míse promícháme.
- 4Vaječno - čočkovou směs dáme do formy, zarovnáme ji, zakryjeme alobalem a vložíme do středu předehřáté trouby. Paštiku pečeme přibližně 45-55 minut dozlatova.
- 5Upečenou paštiku necháme vychladnout, pak ji nakrájíme na porce a podáváme s čerstvým křupavým pečivem. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.