Vaječná polévka na slanině
45 min.
Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 100gramůSlanina vepřová
- 3lžíceKrupice dětská
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
523 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Osolíme, zalijeme vývarem a necháme vařit.
- 2Na pánvičce a na tenké plátky nakrájené slanině opražíme krupici, přidáme rozkvedlaná a osolená vajíčka a smažíme do úplného ztuhnutí.
- 3Smažená vajíčka vsypeme do hrnce a chvilku povaříme.
- 4Nakonec polévku dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.