Vaječné karbanátky
35 min.
Ingredience
- 0,3lžičkaSůl
- 5lžicStrouhanka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 10dekagramůTuk
- 7kusůVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
44 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
694 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme ji mlékem. Necháme provařit v hustou kaši.
- 2Přidáme najemno nakrájená vejce, petržel a ochutíme solí.
- 3Z připravené směsi uděláme karbanátky a obalíme je v mouce, vejci a strouhance.
- 4Smažíme v rozpáleném tuku dozlata.
- 5K příloze podáváme bramborovou kaši a dušenou zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.