Vaječné krokety
40 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrnekStrouhanka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVoda pitná
- 0,2litrOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
65 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
576 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čtyři vejce uvaříme ve vodě natvrdo, zbylá dvě vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- 2Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, zalijeme ji mlékem (2 lžíce si ponecháme stranou na pozdější použití), osolíme a dohladka vymícháme. Necháme polovychladnout, přidáme 2 žloutky, nasekanou petrželovou nať a nadrobno nakrájená vejce. Dle potřeby zahustíme vláčnou strouhankou. Ze směsi vytvoříme váleček o průměru asi 5 cm, nakrájíme z něho dílky, okraje zaoblíme a obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených dvěma lžícemi mléka a ve strouhance.
- 3Krokety smažíme krátce a odkládáme na ubrousek, aby okapal tuk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.