Vaječné krokety

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
65 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
576 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři vejce uvaříme ve vodě natvrdo, zbylá dvě vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  • 2
    Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, zalijeme ji mlékem (2 lžíce si ponecháme stranou na pozdější použití), osolíme a dohladka vymícháme. Necháme polovychladnout, přidáme 2 žloutky, nasekanou petrželovou nať a nadrobno nakrájená vejce. Dle potřeby zahustíme vláčnou strouhankou. Ze směsi vytvoříme váleček o průměru asi 5 cm, nakrájíme z něho dílky, okraje zaoblíme a obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených dvěma lžícemi mléka a ve strouhance.
  • 3
    Krokety smažíme krátce a odkládáme na ubrousek, aby okapal tuk.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.