Vaječné smaženky s uzeným masem
25 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 180gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůUzené maso vařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na ozdobení
- 200gramůČervená řepa sterilovaná
- 1lžičkaOregano sušené
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- Na smažení
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
79 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do vroucí vody v kastrůlku opatrně pomoci lžíce poklademe vejce. Vaříme je natvrdo 10 minut, následně scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na malé kostky.
- 2Při pokojové teplotě změklé máslo pokrájíme do misky a utřeme na hladkou hmotu. Přisypeme do ní mouku s kypřicím práškem, za stálého míchání přiléváme smetanu. Do těsta přidáme kousky pokrájené maso, vložíme vejce, podle chuti osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Z těsta rukama tvarujeme placky, následně je obalíme ve strouhance.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, na něj pokládáme placky, osmažíme po obou stranách do hněda. Teplé placky rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme na tenká kolečka rozkrájenou červenou baby řepu, pokapeme olejem, posypeme oreganem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.