Vaječné smaženky s uzeným masem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
79 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vroucí vody v kastrůlku opatrně pomoci lžíce poklademe vejce. Vaříme je natvrdo 10 minut, následně scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na malé kostky.
  • 2
    Při pokojové teplotě změklé máslo pokrájíme do misky a utřeme na hladkou hmotu. Přisypeme do ní mouku s kypřicím práškem, za stálého míchání přiléváme smetanu. Do těsta přidáme kousky pokrájené maso, vložíme vejce, podle chuti osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Z těsta rukama tvarujeme placky, následně je obalíme ve strouhance.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, na něj pokládáme placky, osmažíme po obou stranách do hněda. Teplé placky rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme na tenká kolečka rozkrájenou červenou baby řepu, pokapeme olejem, posypeme oreganem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.