Vaječný salát s ančovičkami a parmezánem
25 min.
Ingredience
- 3kusyRajčata Cherry
- 3kusyVejce slepičí
- 10gramůSalát hlávkový
- 500gramůAnčovičky konzervované
- 1lžíceKapary
- 55gramůSýr Parmezán
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusČekanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
428 mg
Cukr
323 mg
Postup přípravy
- 1V kastrůlku uvaříme vodu a do ní vložíme vejce a vaříme je 10 minut. Poté je vyndáme a necháme je vychladnout. Po vychladnutí je oloupeme a nakrojíme na dílky.
- 2Na připravené talíře rozložíme střídavě do hvězdičky čekankové a natrhané listy hlávkového salátu. Okapané ančovičky rozkrojíme. Listy salátu ozdobíme úhlopříčně čtvrtkou z uvařených vajec, zbylé potom ozdobíme ančovičkami. Nakonec listy ozdobíme kapary.
- 3Do středu salátu dáme rozpůlená cherry rajčata a na něj křížem dvě ančovičky.
- 4Salát ozdobíme nastrouhaným parmezánem a pokapeme olivovým olejem s citronovou šťávou. Podle libosti osolíme, opepříme a ozdobíme na vrchu petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.