Vaječný salát s ančovičkami a parmezánem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
428 mg
Cukr
323 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku uvaříme vodu a do ní vložíme vejce a vaříme je 10 minut. Poté je vyndáme a necháme je vychladnout. Po vychladnutí je oloupeme a nakrojíme na dílky.
  • 2
    Na připravené talíře rozložíme střídavě do hvězdičky čekankové a natrhané listy hlávkového salátu. Okapané ančovičky rozkrojíme. Listy salátu ozdobíme úhlopříčně čtvrtkou z uvařených vajec, zbylé potom ozdobíme ančovičkami. Nakonec listy ozdobíme kapary.
  • 3
    Do středu salátu dáme rozpůlená cherry rajčata a na něj křížem dvě ančovičky.
  • 4
    Salát ozdobíme nastrouhaným parmezánem a pokapeme olivovým olejem s citronovou šťávou. Podle libosti osolíme, opepříme a ozdobíme na vrchu petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.