Vaječný salát s červenou čočkou
35 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůČočka červená
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200gramůSalát Polníček
- 100gramůRukola
- 75gramůSlanina vepřová
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžíceOlej salátový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čočku vaříme v osolené vodě asi 15 minut, potom ji scedíme a v sítu propláchneme studenou vodou.
- 2Vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut), vyjmeme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky.
- 3Polníček a rukolu omyjeme, rukolu můžeme natrhat na kousky.
- 4Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na pánvi dokřupava.
- 5Ocet smícháme se solí, pepřem a cukrem. Nakonec zašleháme olej a přidáme opečenou slaninu.
- 6Polníček, rukolu, vejce a čočku upravíme na talíře a zalijeme částí zálivky. Zbylou zálivku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.