Vajíčka na alsaský způsob
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 60gramůPaštika z husích jater
- 35gramůMáslo čerstvé
- 15gramůŠalotka
- 40gramůKuřecí prsa
- 20gramůLanýž
- 60mililitrůMajonéza
- 15gramůPaprika červená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice
- 15mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
280 mg
Cukr
662 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme po jednom jako ztracená a necháme vychladnout.
- 2Do husí paštiky přidáme změklé máslo, smetanu, nadrobno posekanou šalotku a vyšleháme do pěny.
- 3Na pánvi rozpustíme 20 g másla, jakmile bude dostatečně horké, přisypeme kuřecí prsíčka pokrájená na nudličky a dvě minuty orestujeme, pak přidáme lanýže pokrájené na proužky, osolíme a ještě minutu restujeme.
- 4Do majonézy vmícháme sladkou mletou pariku a lžíci čerstvé, nadrobno nakrájené červené papriky. Ochutíme solí, pepřem a lžící pikantní hořčice.
- 5Na talířcích vytvoříme hnízda z husí pěny, na ně položíme ztracená vejce, přelijeme paprikovou omáčkou a kolem pokládáme střídavě kuřecí prsíčka s lanýži.
- 6Podáváme jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.