Vajíčka na alsaský způsob

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
280 mg
Cukr
662 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme po jednom jako ztracená a necháme vychladnout.
  • 2
    Do husí paštiky přidáme změklé máslo, smetanu, nadrobno posekanou šalotku a vyšleháme do pěny.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme 20 g másla, jakmile bude dostatečně horké, přisypeme kuřecí prsíčka pokrájená na nudličky a dvě minuty orestujeme, pak přidáme lanýže pokrájené na proužky, osolíme a ještě minutu restujeme.
  • 4
    Do majonézy vmícháme sladkou mletou pariku a lžíci čerstvé, nadrobno nakrájené červené papriky. Ochutíme solí, pepřem a lžící pikantní hořčice.
  • 5
    Na talířcích vytvoříme hnízda z husí pěny, na ně položíme ztracená vejce, přelijeme paprikovou omáčkou a kolem pokládáme střídavě kuřecí prsíčka s lanýži.
  • 6
    Podáváme jako studený předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.