Vajíčka s pažitkou a bramborami
55 min.
Ingredience
- Smažená cibule
- Smažené brambory
- 500gramůBrambory rané
- 2lžičkySůl
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Vyšlehaná vejce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme větší brambory, pak je nakrájíme na plátky silné 4-5mm a v míse je promícháme se solí a drceným kmínem.
- 2Ve větší litinové pánvi rozpálíme olej, dáme na něj všechny pokrájené brambory, pánev přikryjeme poklicí a brambory smažíme dozlatova tak, že je přibližně každých 5 minut naběračkou otočíme, aby se nepřipálily. Tímto způsobem se brambory smaží i dusí zároveň. Smažíme je přibližně 15 minut.
- 3Troubu si předehřejeme na 180°C. Mezitím očistíme cibuli, překrojíme ji na poloviny a pokrájíme na tenké plátky. V druhé pánvičce rozehřejeme olej a cibuli za častého míchání zpěníme (asi 5 minut) a když začne chytat zlatavou barvu, přimícháme ji k téměř hotovým bramboram.
- 4V misce vyšleháme vejce, zamícháme do nich omytou, na drobno pokrájenou pažitku, sůl a pepř. Usmažené brambory zalijeme vajíčky a pánev vložíme do trouby a necháme vejce s zapéct dozlatova přibližně 15-25 minut, pak hned horké servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.