Vajíčka s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 360gramůChléb pšeničný (bílý)
- 4kusyRajčata
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 6kusůVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 25gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Posekáme na malé kousky, vložíme do hrnce, ve kterém jsme rozpustili máslo. Osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Dusíme pod pokličkou 15 minut.
- 2Do každého kalíšku vlijeme lžíci rajské omáčky, kterou jsme si uvařili, na ni rozklepneme vejce, přidáme špetku soli, špetku pepře a kalíšky vyrovnáme do kastrolu s vodou. Přiklopíme a vaříme ve vodní lázni 10 minut.
- 3Podáváme jako předkrm s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.