Vajíčka s rajčaty

40 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Posekáme na malé kousky, vložíme do hrnce, ve kterém jsme rozpustili máslo. Osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Dusíme pod pokličkou 15 minut.
  • 2
    Do každého kalíšku vlijeme lžíci rajské omáčky, kterou jsme si uvařili, na ni rozklepneme vejce, přidáme špetku soli, špetku pepře a kalíšky vyrovnáme do kastrolu s vodou. Přiklopíme a vaříme ve vodní lázni 10 minut.
  • 3
    Podáváme jako předkrm s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.