Vajíčková polévka
35 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceMáslo jihočeské
- 2kusyMrkev kořen
- 4lžíceKrupice dětská
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
93 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
167 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci roztopíme máslo, přidáme nastrouhanou mrkev a osmažíme. V hrníčku rozkvedláme vejce, osolíme je a vlijeme do hrnce, kde je spolu s mrkví osmažíme, přisypeme pomalu krupici, zalijeme vodou a pod poklicí povaříme. Uvařenou polévku nakonec dochutíme solí, pepřem a přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.