Vajíčková sekaná
30 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 150gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůHusí škvarky
- 30gramůPetržel kudrnka
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
690 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Do vařící vody vložíme celé vejce a vaříme je 10 minut natvrdo. Potom je scedíme, vychladíme pod studenou tekoucí vodou, oloupeme je, nakrájíme drobně do misky, kam přidáme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli spolu s česnekem. Přimícháme drobné škvarky, nasekanou kudrnku, přilijeme olej, vše dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme.
- 2Z připravené hmoty rukami vytvarujeme tvar válečku, zabalíme ho do potravinářské fólie, odložíme do ledničky, potom krájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.