Vajíčkový jarní salát
40 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 9decilitrůVoda pitná
- 200gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 150gramůOkurky nakládané
- 100gramůMajonéza
- 1lžičkaHořčice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr moučkový
- 0,5lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceŘeřicha
- 4kusyPečivo pšeničné běžné máslové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka dáme do hrnce s 5 dl vody a uvaříme je natvrdo. Pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a odložíme do mísy. Omyjeme brambory, dáme do rendlíku s 4 dl vody a vaříme přibližně podle velikosti 20 minut. Scedíme je, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k vejcím. Ještě přidáme na drobné kostičky pokrájenou cibuli a sladkokyselé okurky.
- 2Salát ochutíme troškou nálevu z okurek, majonézou, hořčicí, pepřem a solí. Podle kyselosti okurek můžeme přidat 0.5-1 lžičku cukru. Dobře promícháme a necháme vychladit. Omyjeme petrželku kudrnku s řeřichou. Bylinky drobně pokrájíme.
- 3Salát rozdělíme na porce, posypeme bylinkami a podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 12. 5. 2016
Vajíčkový jarní salát
Stejný salát už dělávám hodně let, dělám ho "od oka", jen místo kudrnky a řeřichy dávám pažitku. Cibule jsem dala trochu méně, ale záleží, jak je veliká. Cukr dávám taky až nakonec, první vždy salát ochutnám, někdy není ani potřeba. Každopádně dávám palec nahoru, recept chválím a doporučuji vyzkoušet. 🙂