Vajíčkový jarní salát

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vajíčka dáme do hrnce s 5 dl vody a uvaříme je natvrdo. Pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a odložíme do mísy. Omyjeme brambory, dáme do rendlíku s 4 dl vody a vaříme přibližně podle velikosti 20 minut. Scedíme je, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k vejcím. Ještě přidáme na drobné kostičky pokrájenou cibuli a sladkokyselé okurky.
  • 2
    Salát ochutíme troškou nálevu z okurek, majonézou, hořčicí, pepřem a solí. Podle kyselosti okurek můžeme přidat 0.5-1 lžičku cukru. Dobře promícháme a necháme vychladit. Omyjeme petrželku kudrnku s řeřichou. Bylinky drobně pokrájíme.
  • 3
    Salát rozdělíme na porce, posypeme bylinkami a podáváme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 12. 5. 2016
Vajíčkový jarní salát
Stejný salát už dělávám hodně let, dělám ho "od oka", jen místo kudrnky a řeřichy dávám pažitku. Cibule jsem dala trochu méně, ale záleží, jak je veliká. Cukr dávám taky až nakonec, první vždy salát ochutnám, někdy není ani potřeba. Každopádně dávám palec nahoru, recept chválím a doporučuji vyzkoušet. 🙂