Vajíčkový salát s brandy
35 min.

Ingredience
- 5kusůŘedkvička
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSýr Gouda 45%
- 50gramůMajonéza
- 150gramůZakysaná smetana
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžíceKečup
- 1kusSalát hlávkový
- 50gramůŠunka dušená
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo (10 minut). Zprudka je zchladíme a necháme vychladnout.
- 2Salát opláchneme ve studené vodě, ředkvičky omyjeme a rozčtvrtíme. Omytou okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky, sýr a šunku pokrájíme na proužky.
- 3Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, kečupem, cukrem, solí, pepřem a brandy. Vejce oloupeme a nakrájíme na osminky.
- 4Vše nakonec upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.