Vajíčkový salát se sýrem a křenem
35 min.
Ingredience
- 1lžíceKřen
- 100gramůMajonéza
- 6kusůVejce slepičí
- 5decilitrůVoda pitná
- 2kusyŠalotka
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,5lžícePažitka
- 0,5lžíceŘeřicha
- 100gramůŠunka lázeňská
- 1lžíceHořčice
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 180gramůOkurky
- 4kusyRohlíky bílé
- 100gramůHellmann's Majonéza originál
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
44 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Křen omyjeme, oloupeme, jemně nastrouháme a v misce smícháme s majonézou.
- 2Vajíčka dáme do hrnce s 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme 10 minut, zchladíme je, oloupeme, nakrájíme na nudličky silné asi 5 mm a odložíme do mísy. Šalotky očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na tenké plátky a odložíme do druhé mísy. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle na delší nudličky. Šunku pokrájíme na nudličky široké asi 7 mm. Pažitku a řeřichu omyjeme a drobně pokrájíme.
- 3Dobře promícháme šalotku, sýr, hořčici, ochucenou majonézu, sůl, pepř, na nudličky (přibližně dlouhé jako nastrouhaný sýr) pokrájené sladkokyselé okurky. Nakonec přimícháme vajíčka.
- 4Vychlazený vajíčkový salát podáváme s rohlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.