Vajíčkový salát se sýrem feta
30 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, zlehka poklademe vejce a vaříme natvrdo asi 10 minut. Vylijeme vodu, pod studenou tekoucí vodou je opláchneme a necháme vychladnout. Potom je oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odložíme k dalšímu použití.
- 2Hlávkové zelí ostrým nožem nasekáme na tenké pásky, položíme ho do mísy, přidáme oloupanou a na tenké proužky nakrájenou cibuli, osolíme, pokapeme olejem a rukou zelí pomačkáme, aby změklo. Do mísy přidáme na půlky nakrájená rajčata, na kostky nakrájený sýr feta, celé olivy bez pecek, sůl, opět pokapeme olejem, všechny suroviny ještě jednou zlehka promícháme a salát rozdělíme na porce.
- 3Na vrch každé porce položíme připravené čtvrtky uvařeného vejce a posypeme jemně nastrouhaným křenem a salát servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.