Vajíčkový salát se zeleninou
30 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 200gramůCeler sterilovaný
- 2kusyMrkev kořen
- 200gramůOkurka salátová
- 200gramůŘedkvička
- 1kusSalát hlávkový
- Na zálivku
- 200gramůMajonéza
- 150gramůZakysaná smetana
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžícePažitka
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na osminky. Sterilovaný celer scedíme, necháme okapat, pokrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, omyté ředkvičky a oloupanou okurku rozkrájíme na plátky. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, pažitku nasekáme nadrobno.
- 2Servírovací mísu vyložíme salátovými listy, poklademe vejci, posypeme smíchanou zeleninou a přelijeme zálivkou.
- 3Zálivku připravíme smícháním majonézy s kysanou smetanou, solí, pepřem, paprikou, cukrem, pažitkou, citronovou šťávou, vše dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.