Vajíčkový salát se zeleninou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na osminky. Sterilovaný celer scedíme, necháme okapat, pokrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, omyté ředkvičky a oloupanou okurku rozkrájíme na plátky. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, pažitku nasekáme nadrobno.
  • 2
    Servírovací mísu vyložíme salátovými listy, poklademe vejci, posypeme smíchanou zeleninou a přelijeme zálivkou.
  • 3
    Zálivku připravíme smícháním majonézy s kysanou smetanou, solí, pepřem, paprikou, cukrem, pažitkou, citronovou šťávou, vše dobře promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.