Valašská drščkovica

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dršťky si dobře omyjeme a dáme do většího hrnce s 1.5 litru vody vařit. Po 5 minutách vaření dršťky scedíme, vodu vylijeme a maso znovu promyjeme pod tekoucí vodou. Dáme je znovu do hrnce, zalijeme čistou vodou (2 litry) a dáme znovu vařit. Přidáme k nim oloupanou celou cibuli, očištěnou celou mrkev, nové koření, celý černý pepř, sůl a pomalu vaříme minimálně 1 hodinu, až dršťky budou měkké. Pak je z vývaru vyjmeme a když zchladnou, tak je nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném sádle ji zpěníme. Když se začne smažit a chytat zlatou barvu, přimícháme k ní mouku s paprikou (sladkou i pálivou), důkladně promícháme a krátce osmažíme. Musíme si dát pozor, aby se nám paprika nepřipálila. Pak hned na ni přiléváme opatrně vývar (1.5 l) z dršťky a stále mícháme, až do doby, kdy se začne polévka pomalu vařit a mouka se rozplyne. Přimícháme masox, majoránku, prolisovaný česnek, pokrájené dršťky a vaříme dalších 10 - 15 minut.
  • 3
    Podáváme s pečivem jako hlavní nebo přesnídávkové jídlo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.