Valašská hovězí kližka

105 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
31 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou a osušenou hovězí kližku nakrájíme na plátky.
  • 2
    V misce promícháme čerstvě roztlučený pepř 4 barev s čerstvým tymiánem, rozmarýnem, majoránkou, mletým chilli, solí a plátky masa směsí potřeme. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno.
  • 3
    V hlubší pánvi rozpálíme olej a plátky masa z každé strany krátce restujeme, přibližně po 1 minutě. Přidáme cibuli, promícháme a krátce asi minutu společně restujeme. Pak opatrně přilijeme masový vývar a pod pokličkou při mírné teplotě maso dusíme přibližně 80 minut.
  • 4
    Mezitím očistíme, omyjeme a na kostičky pokrájíme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel. Omytý pórek nakrájíme na tenké proužky. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
  • 5
    Přibližně 25-30 minut před dovařením doložíme kromě petrželky všechnu zeleninu. Před dovařením přimícháme rajčatový protlak, dochutíme solí, přimícháme smetanu s petrželkou.
  • 6
    Maso rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou se zeleninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.