Valašská kyselica
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2,5decilitryZakysaná smetana
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1gramKmín celý
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a na kostičky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě s kmínem, až jsou téměř měkké. Po uvaření vodu slijeme.
- 2Do mléka nasypeme mouku, přidáme smetanu a žloutek. Vše mírně rozšleháme a zalijeme touto směsí brambory ponořené ve vývaru.
- 3Polévku dochutíme solí a pepřem a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.