Valašská kyselica s houbami

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Namočíme 1/2 šálku sušených hub do 1 dl vody přibližně na 15 minut. Oloupané brambory (4ks) omyjeme a pokrájíme na kostky. Dáme je do 1/2 litru osolené vody a uvaříme je doměkka.
  • 2
    V mléce si dohladka rozmícháme hladkou mouku. Bobkový list si roztlučeme v hmoždíři nadrobno.
  • 3
    Když jsou brambory uvařené, vyjmeme je z děrovanou naběračkou a místo nich dáme do vývaru kysané zelí a houby. Přimícháme pepř, bobkový list s kmínem a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut.
  • 4
    Za stálého míchání přidáme záklechku (mléko s moukou) a vaříme ji několik minut do zhoustnutí. Nakonec vrátíme do polévky brambory, kterou podle chuti dosolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.