Valašská kyselica s houbami
45 min.
Ingredience
- 1,5decilitryVoda pitná
- 4kusyBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1litrMléko plnotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusBobkový list
- 500gramůZelí kysané
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5šálekHouby sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Namočíme 1/2 šálku sušených hub do 1 dl vody přibližně na 15 minut. Oloupané brambory (4ks) omyjeme a pokrájíme na kostky. Dáme je do 1/2 litru osolené vody a uvaříme je doměkka.
- 2V mléce si dohladka rozmícháme hladkou mouku. Bobkový list si roztlučeme v hmoždíři nadrobno.
- 3Když jsou brambory uvařené, vyjmeme je z děrovanou naběračkou a místo nich dáme do vývaru kysané zelí a houby. Přimícháme pepř, bobkový list s kmínem a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut.
- 4Za stálého míchání přidáme záklechku (mléko s moukou) a vaříme ji několik minut do zhoustnutí. Nakonec vrátíme do polévky brambory, kterou podle chuti dosolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.