Valašská mléčná kyselica
37 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 0,7litrVoda pitná
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaSůl
- 200gramůZelí kysané
- 20gramůHouby sušené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5litrMléko plnotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžičkyCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory omyjeme, pokrájíme na kostky a dáme je vařit do 0,5 litru vody. Omyté sušené houby namočíme do studené vody (2 dl). Přidáme celý kmín a sůl. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a vaříme přibližně 15 minut. Přidáme kysané zelí, houby, pepř a vaříme pod pokličkou 10-12 minut.
- 2V mléce rozmícháme hladkou mouku a pomalu ji za stálého míchání přiléváme do polévky. Povaříme asi 2 minuty, dochutíme solí, případně i cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.