Valašská roštěnka
30 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyŠalotka
- 80gramůSlanina vepřová
- 200gramůKlobása uzená
- 60gramůKřen
- 1kusJablka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 40mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
49 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky 2 cm silné. Česnek oloupeme a rozetřeme. Roštěnky naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem a okraje na několika místech nařízneme. Očištěnou šalotku pokrájíme na tenké kroužky, slaninu na proužky. Klobásu pokrájíme na kolečka. Křen očistíme, omyjeme a nastrouháme do misky. Omyté jablko oloupeme, jemně nastrouháme a smícháme ho s křenem. Misku zakryjeme.
- 2V pánvi si rozpálíme olej a roštěnky osmažíme z každé strany asi 2-3 minuty dozlatova. Poté je vyjmeme z pánve, dáme na teplý talíř a osolíme je a opepříme podle chuti.
- 3Ve výpeku orestujeme cibuli se slaninou, pak přidáme pokrájenou klobásu, promícháme, přilijeme 1 dl piva a krátce, asi 1-2 minuty povaříme.
- 4Roštěnky dáme na teplé talíře, polijeme výpekem s cibulí a slaninou, na každou porci dáme lžíci křenu s jablkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.