Valašská skopová kýta
85 min.
Ingredience
- 1kilogramSkopová kýta
- 1,4litryVoda pitná
- 2lžíceSaturejka
- 6stroužkůČesnek
- 80gramůAnglická slanina
- 0,5lžíceSůl
- 5kusůJalovec
- 4lžícePepř 4 barev
- 4kusyŠalotka
- 3lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
40 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
60 mg
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, maso omyjeme odvarem ze saturejky a osušíme. Česnek oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Slaninu pokrájíme na hranolky. Maso propícháme česnekem i slaninou, osolíme, posypeme drceným jalovcem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Necháme 6 hodin odležet.
- 2Šalotku očistíme a drobně pokrájíme. V pekáči rozpálíme sádlo, cibuli zpěníme, položíme na ni maso, které i s šalotkou restujeme z každé strany dozlatova.
- 3K masu přilijeme vodu, pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 1 hodinu. Během pečení maso otáčíme a poléváme výpekem.
- 4Měkké upečené maso vyjmeme z pekáče, výpek posypeme hladkou moukou, promícháme, případně dochutíme solí a chvíli vaříme.
- 5Maso pokrájíme a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.