Valašská skopová kýta

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
40 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
60 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou kýtu odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, maso omyjeme odvarem ze saturejky a osušíme. Česnek oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Slaninu pokrájíme na hranolky. Maso propícháme česnekem i slaninou, osolíme, posypeme drceným jalovcem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Necháme 6 hodin odležet.
  • 2
    Šalotku očistíme a drobně pokrájíme. V pekáči rozpálíme sádlo, cibuli zpěníme, položíme na ni maso, které i s šalotkou restujeme z každé strany dozlatova.
  • 3
    K masu přilijeme vodu, pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 1 hodinu. Během pečení maso otáčíme a poléváme výpekem.
  • 4
    Měkké upečené maso vyjmeme z pekáče, výpek posypeme hladkou moukou, promícháme, případně dochutíme solí a chvíli vaříme.
  • 5
    Maso pokrájíme a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.