Valašské bramborové knedlíky s uzeným masem
55 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 5litrůVoda pitná
- 3kusyRohlíky bílé
- 200gramůUzené maso vařené
- 100gramůSlanina vepřová
- 3lžičkySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaMajoránka
- 2stroužkyČesnek
- 2,5lžíceSádlo vepřové škvařené
- 4kusyŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
52 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
259 mg
Postup přípravy
- 1Den dopředu omyjeme brambory a uvaříme doměkka ve slupce v 1 litru vody. Pak je slijeme.
- 2Druhý den brambory oloupeme, nastrouháme a dáme je do mísy. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Uzené vařené maso pokrájíme též na malé kostičky. Slaninu pokrájenou na kostičky v pánvi rozpečeme. Maso a rohlíky přidáme do mísy k bramborám. Ještě přidáme sůl (1 lžičku), vejce, hrubou mouku, majoránku, prolisovaný česnek a vše dobře propracujeme.
- 3Těsto dáme na pomoučený vál a utvoříme z těsta 2 válečky. Zabalíme je do čistého plátna (nebo utěrky) a převážeme nití.
- 4Ve větším širším hrnci uvaříme 3,5–4 litry vody s 2 lžičkami soli. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme je pomalu pod pokličkou 20 minut.
- 5Mezitím si očistíme šalotky, pokrájíme je nadrobno a v pánvi na rozpáleném sádle šalotku osmažíme dozlatova.
- 6Uvařené knedlíky rozbalíme, pokrájíme na plátky, polijeme osmaženou šalotkou se sádlem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.