Valašské domácí klobásky
765 min.
Ingredience
- 3,5kilogramyVepřová plec
- 1,5kilogramyVepřový bok
- 0,5kilogramHovězí maso přední
- 100gramůSůl
- 100gramůPepř černý mletý
- 50gramůKmín drcený
- 80gramůMajoránka
- 80gramůPaprika mletá sladká
- 40gramůPaprika mletá pálivá
- 150gramůČesnek
- 50gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1885 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
158 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 13,5 kg vepřového libového masa z plecka, 1,5 kg bůčku, 0,5 kg hovězího předního masa (např. z krku) omyjeme. Bůček pomeleme na masovém strojku a dáme do velké mísy. Maso z plecka a hovězí maso pokrájíme na malé kousky. K masu přimícháme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, papriku sladkou, papriku pálivou a rozetřený nebo prolisovaný česnek. Přidáme cukr a velmi dobře rukama prohněteme. Maso zakryjeme a necháme odležet do druhého dne.
- 2Druhý den je naplníme do promytých tenkých vepřových střev a pomalu udíme podle návodu od 5 do 12 hodin (viz poznámka).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.