Valašský guláš

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V kastrolu na oleji osmažíme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme připravené maso, osmahneme, okořeníme mletou sladkou paprikou, celým pepřem, novým kořením, kmínem a bobkovým listem. Vmícháme utřený česnek a vše vydusíme na tuk.
  • 2
    Potom zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.
  • 3
    Ke konci dušení přidáme majoránku a šťávu případně dochutíme.
  • 4
    Kysané zelí a očištěné, na kousky nakrájené žampióny podusíme na nakrájené slanině a přidáme do hotového guláše.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.