Valašský guláš
80 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso přední
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 5lžicOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 2kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaMajoránka
- 4stroužkyČesnek
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 80gramůSlanina vepřová
- 200gramůZelí kysané
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V kastrolu na oleji osmažíme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme připravené maso, osmahneme, okořeníme mletou sladkou paprikou, celým pepřem, novým kořením, kmínem a bobkovým listem. Vmícháme utřený česnek a vše vydusíme na tuk.
- 2Potom zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.
- 3Ke konci dušení přidáme majoránku a šťávu případně dochutíme.
- 4Kysané zelí a očištěné, na kousky nakrájené žampióny podusíme na nakrájené slanině a přidáme do hotového guláše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.