Valiská rajčata
35 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůBazalka
- 800gramůRajčata
- 8kusůVejce slepičí
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 6gramůOregano sušené
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata příčně rozpůlíme, zčásti opatrně vydlabeme dužninu a dáme ji do misky. Půlky rajčat uvnitř osolíme, okořeníme polovinou koření a řezem položíme na vymazaný pekáč. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut, vyjmeme, otočíme, do každé půlky rozklepneme vejce, okořeníme druhou polovinou koření. Zbylou dužninu smícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou bazalkou a rozložíme okolo půlek rajčat.
- 2Zapečeme 10 minut a podáváme porci rajčat s dušenou dužninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.