Valonské kotlety
70 min.
Ingredience
- 7kusůCibule
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 3kusyPetržel kořen
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
40 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti a po obvodu nařízneme. Kotlety naklepeme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a přendáme na nahřátou mísu.
- 2Na zbylém sádle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli dozlatova, vmícháme hladkou mouku a znovu osmahneme. Podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a přilijeme víno. Vložíme zpět kotlety a zvolna dusíme doměkka.
- 3V osolené vodě uvaříme očištěnou petržel a nakrájíme ji na plátky. Osmahneme je na rozehřátém másle a přidáme do hotového pokrmu.
- 4Podáváme se špagetami, které před podáváním nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.