Vanilkový rýžový koláč s višněmi

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem.
  • 2
    Višně omyjeme, očistíme, vypeckujeme.
  • 3
    V míse utřeme máslo s moučkovým cukrem, solí, jedním vyškrabaným vanilkovým luskem, nastrouhanou pomerančovou kůrou, žloutky, mlékem. Vypracujeme tuhé těsto, utvoříme z něj váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Poté těsto vyválíme a vyložíme jím dortovou formu.
  • 4
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Pak formu vyjmeme a teplotu zvýšíme na 200 stupňů Celsia.
  • 5
    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme vyškrábaná semínka z dalších vanilkových lusků a zahříváme asi minutu. Pak přimícháme rýži, cukr, pomerančovou kůru, víno a mícháme, dokud se víno neodpaří. Poté po troškách přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme asi 15 minut. Nakonec přimícháme vypeckované višně. Rýžovou kaši necháme trochu zchladnout, pak do ní přimícháme rozšlehaná vejce a nalijeme na předpečený korpus. Vložíme znova do trouby a pečeme 20 minut.
  • 6
    Po vyjmutí necháme koláč zchladnout, poté ho vyjmeme z formy, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.