Vanilkový rýžový koláč s višněmi
60 min.
Ingredience
- 55gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 255gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVanilkový lusk
- 2lžícePomerančová kůra
- 1lžíceMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Náplň
- 150gramůVišně
- 55gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVanilkový lusk
- 325gramůRýže dlouhozrnná
- 3lžíceCukr krupice
- 2lžícePomerančová kůra
- 150mililitrůVíno bílé
- 1litrMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem.
- 2Višně omyjeme, očistíme, vypeckujeme.
- 3V míse utřeme máslo s moučkovým cukrem, solí, jedním vyškrabaným vanilkovým luskem, nastrouhanou pomerančovou kůrou, žloutky, mlékem. Vypracujeme tuhé těsto, utvoříme z něj váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Poté těsto vyválíme a vyložíme jím dortovou formu.
- 4Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Pak formu vyjmeme a teplotu zvýšíme na 200 stupňů Celsia.
- 5V hrnci rozpustíme máslo, přidáme vyškrábaná semínka z dalších vanilkových lusků a zahříváme asi minutu. Pak přimícháme rýži, cukr, pomerančovou kůru, víno a mícháme, dokud se víno neodpaří. Poté po troškách přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme asi 15 minut. Nakonec přimícháme vypeckované višně. Rýžovou kaši necháme trochu zchladnout, pak do ní přimícháme rozšlehaná vejce a nalijeme na předpečený korpus. Vložíme znova do trouby a pečeme 20 minut.
- 6Po vyjmutí necháme koláč zchladnout, poté ho vyjmeme z formy, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.