Vánoční houbová polévka

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
229 mg
Cukr
106 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené hříbky omyjeme a namočíme do mléka na 30 minut. Potom je scedíme a pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme máslo a z hladké mouky usmažíme zlatou jíšku. Zalijeme ji za stálého míchání postupně studeným, zeleninovým bujonem a přivedeme k varu. Přidáme houby, čerstvě pomletý pepř, drcený kmín, sůl podle chuti a pomalu vaříme 20 minut.
  • 3
    Omytou a drobně pokrájenou petrželku pokrájíme a ke konci vaření ji přimícháme do polévky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.