Vánoční houbová polévka
25 min.
Ingredience
- 2decilitryMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrBujón zeleninový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 20gramůHříbky čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
229 mg
Cukr
106 mg
Postup přípravy
- 1Sušené hříbky omyjeme a namočíme do mléka na 30 minut. Potom je scedíme a pokrájíme na menší kousky.
- 2V hrnci rozpálíme máslo a z hladké mouky usmažíme zlatou jíšku. Zalijeme ji za stálého míchání postupně studeným, zeleninovým bujonem a přivedeme k varu. Přidáme houby, čerstvě pomletý pepř, drcený kmín, sůl podle chuti a pomalu vaříme 20 minut.
- 3Omytou a drobně pokrájenou petrželku pokrájíme a ke konci vaření ji přimícháme do polévky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.