Vánoční krůta

320 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
7 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
486 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na marinádu smícháme červené víno, třtinový cukr, rozetřený česnek a špetu soli a pepře.
  • 2
    Krůtu omyjeme, propláchneme a důkladně osušíme. Vnitřek vysypeme solí a pepřem a zvnějšku potřeme maso marinádou. Pečeme cca 4 h a průběžně potíráme zbytkem marinády. Poté zakryjeme a pečeme ještě cca 1 h. V průběhu pečení opět potíráme.
  • 3
    Mezitím si připravíme nádivku. V rozpálené pánvi osmahneme najemno nakrájenou slaninu. Přidáme jemně nasekanou cibulku a orestujeme doměkka. Vmícháme chlebovou střídku, 2 lžíce vinné marinády, vejce a hrozinky. Pomocí lžíce směs rozdělíme do vymazané formy na muffiny a při střední teplotě pečeme cca 20 min.
  • 4
    Hotovou krůtu zakryjeme a necháme cca 20 min odpočinout. Cedníkem oddělíme vypečenou šťávu od tuku, vmícháme trochu marinády, ohřejeme a podáváme jako omáčku. Servírujeme s upečenou nádivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.