Vánoční medové perníčky
45 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr třtinový
- 2kusyVejce slepičí
- 5lžicMed včelí
- 0,25lžičkaHřebíček mletý
- Zdobení
- 300gramůPoleva cukrářská bílá
Počet porcí:
35Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
76 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
302 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.
- 2V míse smícháme mouku, sůl, kypřící prášek do pečiva, skořici, hřebíček, pepř a vše promícháme. Přidáme máslo, cukr a rozšlehaná vejce s medem. Musí vzniknout hezky propojené tuhé těsto.
- 3Těsto rozdělíme na 2 díly a z každého dílu vyválíme placku, ze které poté za pomocí jakéhokoliv vykrajovátka vykrajujeme různé tvary. Vykrojené perníčky klademe na plech. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto.
- 4Plech s perníčky vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
- 5Po upečení perníčky necháme vychladnout a poté je zdobíme polevou, připravenou podle návodu na obalu. Ke zdobení používáme cukrářský sáček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.