Vánoční medové perníčky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
35

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
76 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
302 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    V míse smícháme mouku, sůl, kypřící prášek do pečiva, skořici, hřebíček, pepř a vše promícháme. Přidáme máslo, cukr a rozšlehaná vejce s medem. Musí vzniknout hezky propojené tuhé těsto.
  • 3
    Těsto rozdělíme na 2 díly a z každého dílu vyválíme placku, ze které poté za pomocí jakéhokoliv vykrajovátka vykrajujeme různé tvary. Vykrojené perníčky klademe na plech. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto.
  • 4
    Plech s perníčky vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
  • 5
    Po upečení perníčky necháme vychladnout a poté je zdobíme polevou, připravenou podle návodu na obalu. Ke zdobení používáme cukrářský sáček.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.