Vánoční polévka

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
709 mg
Cukr
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odstraníme z kapří hlavy žábry, omyjeme a vaříme ji i s ocasem v osolené vodě do změknutí.
  • 2
    Zhotovíme si světlou jíšku z másla a mouky.
  • 3
    Vývar z hlavy přecedíme, zahustíme jíškou a necháme opět asi 10 minut povařit.
  • 4
    Očištěnou a nastrouhanou zeleninu osmahneme na másle. Přidáme ji i s obraným masem z hlavy a drobně nakrájenými jikrami a mlíčím do vývaru. Znovu povaříme 10 minut.
  • 5
    Pak polévku ochutíme muškátovým květem a špetkou mletého pepře.
  • 6
    Polévku zjemníme žloutkem rozšlehaným v trošce mléka a dochutíme nasekanou petrželkou.
  • 7
    Polévku podáváme s opraženou houskou na másle nakrájenou na malé kostičky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.