Vánoční polévka z kapra
50 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 4kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1kusCitrony
- 1kilogramKapr obecný
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůBrambory
- 2gramyBobkový list
- 5gramůPetržel - nať
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
33 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostky a v hrnci na rozehřátém oleji pomalu osmahneme. Přidáme cibuli, oloupané a na kostky nakrájené brambory, nastrouhaný česnek, bobkový list, zaprášíme moukou, posypeme sladkou paprikou a častým mícháním chvíli smažíme. Do osmahlé zeleniny dáme ryby, zalijeme vodou a necháme na jemném plamínku vařit tak 20 minut.
- 2Do uvařené polévky přidáme nasekanou petrželku a na talíři dochutíme citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.