Vánoční rybí polévka s hráškem
60 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 4gramyBobkový list
- 2kusyCibule
- 3lžíceJikry z línů
- 3lžíceMlíčí z kapra
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 400gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaVegeta
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 2kusyRybí hlavy
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kapra vykucháme, očistíme, důkladně pod tekoucí studenou vodou omyjeme. Odřízneme hlavu, vložíme do osolené vody, přidáme bobový list, 1 oloupanou, nakrájenou cibuli. Povaříme 20 minut, hlavu vybereme, vývar scedíme a udržujeme teplý.
- 2Do menšího kastrůlku vložíme mlíčí a jikry, zalijeme 1 l vody, povaříme doměkka. Potom scedíme, mlíčí a jikry nakrájíme na malé kousky.
- 3Olej rozehřejeme v hrnci, osmahneme doměkka jednu cibuli, přidáme mraženou zeleninu. Za stálého míchání zeleninu osmažíme, posypeme moukou, chvilku ještě smažíme a zalijeme teplým vývarem z rybí hlavy. Přivedeme k varu, vložíme připravené jikry a mlíčí, scezený hrášek, obrané maso z kapřích hlav. Chvilku polévku povaříme, dochutíme soli, pepřem, vegetou. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.
- 4Hotovou polévku rozdělíme do hlubokých talířů. Posypeme nasekanou petrželovou natí. Ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu na dochucení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.