Vařená čočka s grilovanými hřebenatkami a krevetami pro alergiky na mléko

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a osušíme mušle hřebenatky. V misce smícháme chilli omáčku a limetkovou šťávu. Vložíme do ní krevety, 30 minut je marinujeme.
  • 2
    Oloupeme cibuli i česnek a nasekáme nadrobno, zázvor pokrájíme na malé kousíčky.
  • 3
    Připravíme kastrol, ve kterém zahřejeme máslo. Přidáme nadrobno rozsekanou cibuli, česnek a zázvor. Opékáme, dokud nezměknou, poté přisypeme kmín, chilli, cayenský pepř a ještě minutu smažíme. Neustále mícháme.
  • 4
    Přidáme do kastrolu čočku a zalijeme vodou. Počkáme, dokud čočka nepřijde k varu, poté ztlumíme oheň. Vaříme asi 25 minut, čočka musí být měkká, ale nesmí být rozvařená. Mícháme.
  • 5
    Odstavíme, přidáme citronovou šťávu, sójovou smetanu, osolíme a opepříme. Vložíme do misky a necháme na teplém místě.
  • 6
    Připravíme gril a zahřejeme ho.
  • 7
    Mušle hřebenatky (jsou-li větší) rozkrojíme na dva kusy, menší ponecháme vcelku, potřeme je kukuřičným olejem.
  • 8
    Z každé strany grilujeme 2 minuty krevety, mušle jen asi 30 sekund z každé strany.
  • 9
    Čočku ozdobíme rozkrájenou chilli papričkou a lístky koriandru. Podáváme společně s grilovanými mušlemi hřebenatkami a krevetami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.