Vařená čočka s grilovanými hřebenatkami a krevetami pro alergiky na mléko
70 min.
Ingredience
- 12kusůHřebenatka
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 3lžíceChilli omáčka
- 3lžíceLimetková šťáva
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceZázvor mletý
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 200gramůČočka červená
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej kukuřičný
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 2lžíceSmetana sójová
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme mušle hřebenatky. V misce smícháme chilli omáčku a limetkovou šťávu. Vložíme do ní krevety, 30 minut je marinujeme.
- 2Oloupeme cibuli i česnek a nasekáme nadrobno, zázvor pokrájíme na malé kousíčky.
- 3Připravíme kastrol, ve kterém zahřejeme máslo. Přidáme nadrobno rozsekanou cibuli, česnek a zázvor. Opékáme, dokud nezměknou, poté přisypeme kmín, chilli, cayenský pepř a ještě minutu smažíme. Neustále mícháme.
- 4Přidáme do kastrolu čočku a zalijeme vodou. Počkáme, dokud čočka nepřijde k varu, poté ztlumíme oheň. Vaříme asi 25 minut, čočka musí být měkká, ale nesmí být rozvařená. Mícháme.
- 5Odstavíme, přidáme citronovou šťávu, sójovou smetanu, osolíme a opepříme. Vložíme do misky a necháme na teplém místě.
- 6Připravíme gril a zahřejeme ho.
- 7Mušle hřebenatky (jsou-li větší) rozkrojíme na dva kusy, menší ponecháme vcelku, potřeme je kukuřičným olejem.
- 8Z každé strany grilujeme 2 minuty krevety, mušle jen asi 30 sekund z každé strany.
- 9Čočku ozdobíme rozkrájenou chilli papričkou a lístky koriandru. Podáváme společně s grilovanými mušlemi hřebenatkami a krevetami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.