Vařená čočka s grilovanými mušlemi a krevetami pro alergiky na vejce, ořechy a lepek
70 min.
Ingredience
- 12kusůHřebenatka
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 3lžíceChilli omáčka
- 3lžíceLimetková šťáva
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceZázvor nakládaný
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 200gramůČočka červená
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej kukuřičný
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 15gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme mušle hřebenatky. V misce smícháme chilli omáčku a limetkovou šťávu. Vložíme do ní krevety, 30 minut je marinujeme.
- 2Oloupeme cibuli i česnek, nasekáme nadrobno, zázvor pokrájíme na malé kousíčky.
- 3Připravíme kastrol, ve kterém zahřejeme máslo. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli, česnek, zázvor a opékáme, dokud nezměknou. Přisypeme kmín, chilli, cayenský pepř a ještě minutu smažíme. Neustále mícháme.
- 4Přidáme do kastrolu čočku a zalijeme vodou. Počkáme, dokud čočka nepřijde k varu, poté ztlumíme oheň a vaříme asi 25 minut, čočka musí být měkká, ale nesmí být rozvařená. Mícháme.
- 5Odstavíme, přidáme citronovou šťávu, smetanu, osolíme a opepříme. Vložíme do misky a necháme na teplém místě.
- 6Připravíme gril a zahřejeme ho.
- 7Mušle hřebenatky rozkrojíme na dva kusy (jsou-li větší), menší ponecháme vcelku. Potřeme je kukuřičným olejem.
- 8Z každé strany grilujeme krevety, vytažené z marinády, po přibližně dvě minuty, mušle asi 30 sekund z každé strany.
- 9Čočku ozdobíme nakrájenou chilli papričkou a lístky koriandru. Podáváme společně s grilovanými mušlemi hřebenatkami a krevetami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.