Vařená čočka se zeleninou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
9 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
31 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou cibuli se dvěma zapíchnutými hřebíčky, karotku vcelku, celý česnek, přilijeme olej a přidáme celý svazeček bylinek. Přivedeme k varu, vaříme doměkka asi tři čtvrtě hodiny. Scedíme, vyndáme veškerou zeleninu a můžeme podávat jako přílohu nebo můžeme karotku nakrájet nadrobno, bylinky posekat a vmíchat do čočky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Vařená čočka se zeleninou
Když jsem byla malá čočku, jako hlavní jídlo jsem přímo nesnášela a to díky školní kuchyni, ve které se nedala téměř polknout. Ale tento pocit má jistě spousta z nás. Až jsem ji začala připravovat sama, přišla jsem jí na chuť a tak mohu doporučit i tento recept.