Vařená kolena pečená v pivu
95 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové koleno
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 8kusůPepř černý celý
- Na pečení
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2kusyCibule
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- Na potření
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1578 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
131 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
603 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kolena s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a celým česnekem vaříme v tlakovém hrnci, až je maso poloměkké. Poté maso vyjmeme a potřeme medem, který jsme rozmíchali s prolisovaným česnekem a drceným kmínem.
- 2Pekáč vytřeme sádlem, dno vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka.
- 3Poloměkká kolena vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až mají křupavou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.